2013 >> 2012 >> 2011 >> 2010 >> 2009 >> 2008 >> 2007 >> 2006 >> 2005 >> 2004 >> 2003 >>
Eriäviä mielipiteitä ja jaloja nautintoja | Pukille vinkkejä | Lahden tastingissä liian hyvät whiskyt? | Villiä menoa Sohossa! | Mallasseuramatka Tallinnaan | Savua, sherryä ja syysmyräkkää II | Twa Corbies ahkerana | Kalakukon jälkeen... | Talisker jyräsi Olutfestivaaleilla | Tervetuloa Eurooppaan | Viron matkailua ja whiskyn metsästystä | Ruokalusikallinen viskiä tekee hyvää | Tilastotiedettä | Mallasta muovikipoissa | Mallasviksiä kröhään!

Ruokalusikallinen viskiä tekee hyvää” väittää uusin Glorian Ruoka & Viini–lehti. Määrästä voi itse kukin olla montaa mieltä, mutta lehden mukaan viskillä voi maustaa esimerkiksi suklaamoussea, kotisinappia tai mateenmätiä. (Oliko tässä sittenkään kellekään mitään uutta?)

Helppo viskimarmeladisose vaikkapa jäätelön kastikkeeksi syntyy näin: soseuta tehosekoittimessa 1 dl appelsiinimarmeladia ja 1 dl vettä ja mausta sose kahdella ruokalusikallisella viskiä.

Ohessa pari ohjetta kokeiltavaksi ja lisää löytyy em. lehdestä.

Viskikana
4 kananrintafileetä
voita ja ruokaöljyä
suolaa
mustapippuria
1 pieni sipuli
1 valkosipulin kynsi murskeena
3 rkl balsamietikkaa
1 rkl siirappia
½ - 1 dl viskiä
1 dl kanalientä
2 dl kuohu- tai ruokakermaa
Suurustamiseen
vaaleaa maizenasuurusta

Lisäksi keitettyä riisiä

Paista kananrinnat molemmin puolin voin ja öljyn seoksessa. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta syrjään odottelemaan kastikkeen valmistumista. Silppua sipuli ja valkosipulin kynsi. Kuullota niitä pannulla paistorasvassa, kunnes sipulit ovat pehmenneet. Lisää balsamietikka, siirappi, viski ja kanaliemi. Keitä pari minuuttia.

Lisää kerma, sekoita ja nosta broilerinfileet takaisin pannulle kastikkeen joukkoon. Keitä hiljalleen kymmenisen minuuttia, kunnes liha on kypsää. Suurusta kastike halutessasi maizenalla. Tarjoa ruoka keitetyn riisin kanssa.

Jälkiruoaksi:

Skottilainen hätävara
1 dl kaurahiutaleita
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl rouhittua taloussuklaata
2 dl kuohukermaa
½ dl viskiä
Pinnalle rouhittua suklaata

Paahda kaurahiutaleet paistinpannulla vaaleanruskeiksi. Varo, että hiutaleet eivät pala. Jäähdytä, lisää sokeri, vaniljasokeri ja suklaarouhe. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele kauraseoksen joukkoon. Mausta viskillä ja annostele tarjoilumaljoihin. Pidä jääkaapissa ainakin pari tuntia ennen tarjoamista.

(Lähde: Glorian Ruoka & Viini, numero 20 1/2004)

Hannele Siika-aho
9.2.2004

Hukassa? Katso sivukarttaa Linkit English Svenska Eesti Keel