2013 >> 2012 >> 2011 >> 2010 >> 2009 >> 2008 >> 2007 >> 2006 >> 2005 >> 2004 >> 2003 >>
Eriäviä mielipiteitä ja jaloja nautintoja | Pukille vinkkejä | Lahden tastingissä liian hyvät whiskyt? | Villiä menoa Sohossa! | Mallasseuramatka Tallinnaan | Savua, sherryä ja syysmyräkkää II | Twa Corbies ahkerana | Kalakukon jälkeen... | Talisker jyräsi Olutfestivaaleilla | Tervetuloa Eurooppaan | Viron matkailua ja whiskyn metsästystä | Ruokalusikallinen viskiä tekee hyvää | Tilastotiedettä | Mallasta muovikipoissa | Mallasviksiä kröhään!

Villiä menoa Sohossa!
Seuran tuore Tampereen tasting oli vähintäänkin onnistunut, sillä suurin osa maistelijoista viihtyi Gastropub Sohossa puoleen yöhön. Aloitimme klo 16, eli viihdytty siis todella on. Iso kiitos tästä kuuluu mainion maisteluseuran lisäksi Gastropub Sohon mainiolle henkilökunnalle, keittiölle ja olutvalikoimalle. Ja varsinkin Ardbegille, Benromachille, Highland Parkille ja Macallanille.

Illan kuninkaat olivat Ardbegin 10-vuotias ja Macallanin 12-vuotias. Monella oli suuria vaikeuksia päättää näiden keskinäistä paremmuusjärjestystä, eli jaettu ensimmäinen sija on luonnollisin ratkaisu. Ardbeg on juuri ilmaantunut Alkoihin, mutta Macallan tämä painos saattaa olla sieltä poistumassa. Kokonaan espanjalaisissa sherrytynnyreissä kasvaneen Macallanin korvaa ilmeisesti Suomen markkinoillakin amerikkalaista tammea hyväkseen käyttävä Fine Oak, jonka oli tarkoitus esittäytyä tastingissa, mutta tilalle kurvasi siis Ardbeg.

Kolmas sija meni kuin luonnostaan Highland Parkin 12-vuotiaalle, joka on whiskymaailman virallinen jokapaikanhöylä. Highland Park erottuu aina joukosta, mutta ei tee siitä suurta numeroa. Tastingin tasosta kertoo jo jotakin, että viimeiset tilat menivät Springbankin 10-vuotiaalle ja Benromachin Traditionalille - erinomaisia whiskyjä molemmat. Vuonna 1998 tai sen jälkeen tislattu Benromach yllätti kypsyydellään; uudet tynnyrit ovat tehneet työnsä tehokkaasti, joten nuori tisle vakuutti lempeällä luonteellaan. Keveät sitruunan, hunajan ja pihkan aromit toivat tervetullutta vaihtelua raskaampien whiskyjen rinnalle.

Osallistujalista koostui Tampereen klubilaisista vahvistettuna hang around-jäsenillä, eli tastingien vakiovierailla. Muutama uusi kasvokin joukkoon mahtui, eikä kukaan heistä kiistänyt viihtyneensä, eli whiskyharrastuksen liekki sai toivottavasti taas uusia kantajia.

Twa Corbiesin tulevaisuutta suunniteltiin siinä määrin, että ohjelmassa on tutustuminen port viineihin ja skottioluihin. Saatamme myös tehdä vierailun Lahteen. Tiedotusta näistä tapahtumista on odotettavissa lähitulevaisuudessa.

Maistelijoiden älynystyröitä hierottiin yllättävän vaikeaksi osoittautuneella tietokilpailulla.
Tässä kysymykset. Vastaukset kuukauden päästä.

Mikä tislaamo käyttää noitaa apuna whiskyä valmistaessaan?
a) Ardbeg
b) Balvenie
c) Clynelish
d) Mortlach

Mikä tislaamo otti ensimmäisenä käyttöön kaasupolttimet ja mikroprosessorin?
a) Glen Mick
b) Glen Keith
c) Glen Miller
d) Glen Danzig

Mitä salakuljettaja ja salatislaaja George Smith sai viranomaisilta lahjaksi hankittuaan Glenlivetille tislausluvan?
a) Kaksi isoa ohrapeltoa.
b) Kaksi isoa sotakoiraa
c) Kaksi isoa pistoolia
d) Kaksi isoa tislauspannua

Mihin whiskyn salakuljettaja ja pastori piilotti salaa poltetun tynnyrin Highland Parkkia erityisen tiukassa paikassa?
a) Vaimonsa hameen alle.
b) Saarnatuoliin.
c) Ruumisarkkuun.
d) Kellotapuliin.

Mille Tamhun käymissäiliö tuoksuu?
a) Ylikypsille päärynöille ja omenoille.
b) Ylikypsille banaanille ja guavalle.
c) Hiilisäkille ja porsaankyljyksille.
d) Virttyneelle villapaidalle ja homeiselle leivälle.

Missä sijaitsee Aberlourin tislaamo?
a) Glasgowssa
b) Aberlourissa
c) Edinburghissa
d) Aberfeldyssä

Janne Suominen
Kuvat: Sanna Karvonen
(14.10.04)

Hukassa? Katso sivukarttaa Linkit English Svenska Eesti Keel