Eriäviä mielipiteitä ja jaloja nautintoja
| Pukille vinkkejä | Lahden
tastingissä liian hyvät whiskyt? | Villiä
menoa Sohossa! | Mallasseuramatka Tallinnaan | Savua,
sherryä ja syysmyräkkää II | Twa
Corbies ahkerana | Kalakukon jälkeen... | Talisker
jyräsi Olutfestivaaleilla | Tervetuloa Eurooppaan
| Viron matkailua ja whiskyn metsästystä |
Ruokalusikallinen viskiä tekee hyvää
| Tilastotiedettä | Mallasta
muovikipoissa | Mallasviksiä kröhään!
Villiä menoa Sohossa!
Seuran tuore Tampereen tasting oli vähintäänkin onnistunut,
sillä suurin osa maistelijoista viihtyi Gastropub Sohossa puoleen
yöhön. Aloitimme klo 16, eli viihdytty siis todella on.
Iso kiitos tästä kuuluu mainion maisteluseuran lisäksi
Gastropub Sohon mainiolle henkilökunnalle, keittiölle ja
olutvalikoimalle. Ja varsinkin Ardbegille, Benromachille, Highland
Parkille ja Macallanille.
Illan kuninkaat olivat Ardbegin 10-vuotias ja Macallanin 12-vuotias.
Monella oli suuria vaikeuksia päättää näiden
keskinäistä paremmuusjärjestystä, eli jaettu
ensimmäinen sija on luonnollisin ratkaisu. Ardbeg on juuri
ilmaantunut Alkoihin, mutta Macallan tämä painos saattaa
olla sieltä poistumassa. Kokonaan espanjalaisissa sherrytynnyreissä
kasvaneen Macallanin korvaa ilmeisesti Suomen markkinoillakin amerikkalaista
tammea hyväkseen käyttävä Fine Oak, jonka oli
tarkoitus esittäytyä tastingissa, mutta tilalle kurvasi
siis Ardbeg.
Kolmas sija meni kuin luonnostaan Highland Parkin 12-vuotiaalle,
joka on whiskymaailman virallinen jokapaikanhöylä. Highland
Park erottuu aina joukosta, mutta ei tee siitä suurta numeroa.
Tastingin tasosta kertoo jo jotakin, että viimeiset tilat menivät
Springbankin 10-vuotiaalle ja Benromachin Traditionalille - erinomaisia
whiskyjä molemmat. Vuonna 1998 tai sen jälkeen tislattu
Benromach yllätti kypsyydellään; uudet tynnyrit ovat
tehneet työnsä tehokkaasti, joten nuori tisle vakuutti
lempeällä luonteellaan. Keveät sitruunan, hunajan
ja pihkan aromit toivat tervetullutta vaihtelua raskaampien whiskyjen
rinnalle. |
|
Osallistujalista koostui Tampereen klubilaisista vahvistettuna hang around-jäsenillä,
eli tastingien vakiovierailla. Muutama uusi kasvokin joukkoon mahtui,
eikä kukaan heistä kiistänyt viihtyneensä, eli whiskyharrastuksen
liekki sai toivottavasti taas uusia kantajia.
Twa Corbiesin tulevaisuutta suunniteltiin siinä määrin,
että ohjelmassa on tutustuminen port viineihin ja skottioluihin.
Saatamme myös tehdä vierailun Lahteen. Tiedotusta näistä
tapahtumista on odotettavissa lähitulevaisuudessa.
Maistelijoiden älynystyröitä hierottiin yllättävän
vaikeaksi osoittautuneella tietokilpailulla.
Tässä kysymykset. Vastaukset kuukauden päästä.
Mikä tislaamo käyttää noitaa apuna
whiskyä valmistaessaan?
a) Ardbeg
b) Balvenie
c) Clynelish
d) Mortlach
Mikä tislaamo otti ensimmäisenä käyttöön
kaasupolttimet ja mikroprosessorin?
a) Glen Mick
b) Glen Keith
c) Glen Miller
d) Glen Danzig |
|
Mitä salakuljettaja ja salatislaaja George Smith sai viranomaisilta
lahjaksi hankittuaan Glenlivetille tislausluvan?
a) Kaksi isoa ohrapeltoa.
b) Kaksi isoa sotakoiraa
c) Kaksi isoa pistoolia
d) Kaksi isoa tislauspannua
Mihin whiskyn salakuljettaja ja pastori piilotti salaa poltetun tynnyrin
Highland Parkkia erityisen tiukassa paikassa?
a) Vaimonsa hameen alle.
b) Saarnatuoliin.
c) Ruumisarkkuun.
d) Kellotapuliin.
Mille Tamhun käymissäiliö tuoksuu?
a) Ylikypsille päärynöille ja omenoille.
b) Ylikypsille banaanille ja guavalle.
c) Hiilisäkille ja porsaankyljyksille.
d) Virttyneelle villapaidalle ja homeiselle leivälle.
Missä sijaitsee Aberlourin tislaamo?
a) Glasgowssa
b) Aberlourissa
c) Edinburghissa
d) Aberfeldyssä
Janne Suominen
Kuvat: Sanna Karvonen
(14.10.04) |
|
|