|
|
|||||||||||||||||||
|
|
||||||
Kiireistä herkuttelua Tampereella | Punavuoren Kabinetissa | Presidentin syyspulinoita | Tampereella taas liian hyvät whiskyt!| Vuosikokouksen satoa - mukavia whiskyjä ja uusi presidentti | Kiitokset Suomen Mallaswhiskyseuralle ja sen jäsenille | Lehdistökatsaus Punavuoren kabineteissa
Tastingin toiseksi viskiksi valittu Springbankin Marsala Wood sitä vastoin kirvoitti monenlaisia mielipiteitä, joista suurin osa oli ihastelevia. Tynnyrivahvuisenakaan se ei osoittautunut turhan vahvaksi. Marsalan mukanaan tuoma makeus leikitteli mukavasti Springbankmaisen kuivuuden kanssa. Mausta löydettiin mm. mantelimaisuutta, kirsikan kiviä, aprikoosia, rusinaa ja saksanpähkinää. Negatiivisia kommentteja tämä Campbeltownin tuotos ei juurikaan herättänyt. Seuraava viski sitä vastoin sai niitäkin osakseen... ...nimittäin Old Potrero Straight Rye. San Fransicossa tislattu, poltetuissa tammitynnyreissä kypsytetty ruisviski herätti keskustelua enemmän kuin moni viski pitkään aikaan. Tuoksun ruistaikinamaisuus ja lakritsaisuus oli joidenkin mieleen. Toisaalta "Wanha Potero" herätti myös mielleyhtymiä Auroran sairaalaan kipsaamoon ja seisseeseen pellavaöljyyn. Maun ruismaisuus tuli selvästi esille, samoin vain muutan vuoden kypsytyksen makeus. Puumaisuutta viskistä ei löytänyt etsimälläkään. Herättipä kuitenkin kaivattua keskustelua! Jos ei Potrerosta puuta löytynyt, niin sitäkin tammilautamaisempaa oli seuraavaksi vuorossa ollut Ben Nevisin 26 -vuotias single cask. Iästään huolimatta tuote tuntui nuoremmalta, vaikkakin selvä puumaisuus tunki viskistä läpi. Tynnyri ei kuitenkaan ollut pannut parastaan ja alkoi ilmeisesti vetelemään melko lailla viimeisiään. Siksi kevyt oli viskin maku ikään nähden. Jotensakin neutraali perusviski joka sai porukan hiljenemään. Mukavan vastakohdan edelliselle antoi viimeisenä maisteltu Nikka Yoichi Single Cask 1989. Allekirjoittaneen Japanin Aberlour a'bunadhiksi nimeänä tisle yllätti porukan positiivisesti. Huolimatta 62 % vahvuudesta Yoichi oli erittäin juotavaa. Sherrymäiseen makuun sekoittui nokea ja luumua. Juhani Ahlgrenin romanttinen kiteytys viskistä sai seuran muut jäsenet pyyhkimään liikutuksesta silmäpieliään: "Tuoksussa on uloshengitettäessa maistamisen jälkeen selvä
tuntu vanhasta noesta,
|
|