2013 >> 2012 >> 2011 >> 2010 >> 2009 >> 2008 >> 2007 >> 2006 >> 2005 >> 2004 >> 2003 >>

Kiireistä herkuttelua Tampereella | Punavuoren Kabinetissa | Presidentin syyspulinoita | Tampereella taas liian hyvät whiskyt!| Vuosikokouksen satoa - mukavia whiskyjä ja uusi presidentti | Kiitokset Suomen Mallaswhiskyseuralle ja sen jäsenille | Lehdistökatsaus

Presidentin syyspulinoita
Keväällä tapahtunutta, kesällä bongattua ja vilkasta syksyä odotellessa

Tervehdys arvon Mallaswhiskyseuralaiset! Näin lämpimän kesän päätteeksi ja syksyn jo näyttäessä ensi merkkejään on taas hyvä aika hieman muistella menneitä ja valoittaa verhoa syksyn tapahtumien edeltä. Muutama varmistettu tapahtumakin on jo tiedossa, mutta lisää suunnitellaan ja näillä näkymin seuralla on edessään mukavan aktiivinen syyskausi.

Aloitetaan kuitenkin menneiden muistelulla. Kevään loppupuolella järjestettiin muutama paljon porukkaa vetänyt tasting, joissa oli ilo nähdä paljon myös uusia kasvoja. Seuramme jäsenmäärä on kuluneen vuoden aikana kasvanut useammallakin viskistä kiinnostuneella jäsenellä, joka on ilo kuulla. Viskikulttuuri selvästi kiinnostaa ihmisiä!

Illan aloitti Irlantilainen Millar's Special Reserve, joka toimi lähinnä aperitiiveina muille illan tuotteille. Illan iäkkäin viski oli seuraavaksi maisteltu Signatoryn pullottama Glenglassaugh vuodelta 1976. Ikää viskillä oli 27 vuotta, mutta maultaan se oli tastingiläisten mielestä yllättävänkin nuorekas. Maistelu jatkui Signatoryn 16 vuotiaalla Bowmorella ja jatkui Ardbegin tynnyrivahvuisen Uigeadailin kautta Laphroaigin pikkutynnyreissä kypsytettyyn Quarter Caskiin. Savuiset maut osoittautuivat taas suomalaiseen suuhun sopivaksi, mutta myös Glenglassaugh ansaitsi aiheellisia kehuja. Kiitos Ravintola Poirotille vielä kertaalleen tilaisuuden mahdollistamisesta!

Kesänalkua Pikkulinnussa

Kevään tastingit eivät kuitenkaan rajoittuneet pelkästään Poirottiin, vaan kesäkausi lopetettiin Helsingin Puotilan Pikkulinnussa järjestettyyn maisteluhetkeen. Mukana oli reilu parikymmentä seuran jäsentä sekä miltei saman verran suoraan Pikkulinnun kautta ilmoittautuneita. Kiinnostusta ilmeni niin viskeihin kuin seuran toimintaan. Auringon paistaessa pilvettömältä taivaalta pääsimme maistelemaan nipun mielenkiintoisesti viimeisteltyjä viskejä sekä vastapainoksi muutaman viimeistelemättömän, mutta hieman iäkkäämmän ja harvinaisemman tuotteen.

Ilta aloitettiin Lowlandin alueella toimivan Glenkinchien tislaamon Distillers Edition versiolla. Kevyt Lowlandilainen ilmiselvästi oli parantunut hieman erilaisen kypsytyksen myötä. Sen jälkeen maisteltu kepeä, mutta tamminen Glengoynen 17-vuotias herätti osassa porukkaa ihastusta, mutta sai osakseen myös kummastuksia savuisempien ja tuhdimpien viskien ystäviltä. Springbankin tislaamon 175 vuotisjuhlan kunniaksi pullotettu 12-vuotias painos oli monen mielestä sitä tutun laadukasta tislettä, jota kyseiseltä tislaamolta on lupa odottaa. Kummastusta maistelijoissa herätti värillään Gordon & MacPhailin pullottama Caol Ila, joka oli Portviini-viimeistelyn vuoksi saanut mielenkiintoisen pinkin sävyn. Illan päätti Bowmoren Claret-tynnyreissä maturoitu Bowmore Dusk, joka oli todellinen makupommi. Ilta jatkui mukavissa merkeissä Pikkulinnun Markun kaivaessa hyllystään mitä mielenkiintoisempia tuttavuuksia viskien ystäville. Kiitos kaikille paikallaolijoille ja erityisesti Pikkulinnun Markulle taas kerran mukavasta illasta!


Syksyllä tapahtuvaa

Syksyhän ei toki olisi syksy ilman perinteistä Whiskysseuran Tallinan matkaa. Täältä seuran nettisivuilta hieman alempaa löytyy lisätietoa matkalaisille, jos lähtöajat ja muut tiedot ovat päässeet hukkumaan. Valitettavasti allekirjoittanut ei työmatkan vuoksi pääse osallistumaan rientoihin, vaan nauttii suurimman osan edellisestä yöstä ja lauantai-päivästä lentokoneen penkkejä kuluttaen. Pitäkää te matkalle lähtijät siis hauskaa ja nauttikaa minun ja muiden seuralaisten puolesta!

Tallinan matkan jälkeen syksyä jatkaa Punavuoren Ahvenessa 6. lokakuuta järjestettävä tasting, josta tietoa hieman tuonnempana. Tiedossa on näillä näkymin myös myöhemmin syksyllä ja talvea kohti järjestettävä muutama mielenkiintoinen tasting, joissa on tarjolla takuulla eksoottisia herkkuja. Kalenteri on vielä työn alla, mutta lisätietoa loppuvuoden tastingeistä tulette saamaan sähköpostiinne varmasti myöhemmin!

Sillä aikaa muistakaa nauttia viskistä omassa rauhassanne, tai kootkaa yhdessä porukka ja lähtekää pitämään pienimuotoisia maisteluiltamia keskenänne. Itselläni ja ystävälläni on tapana järjestää myös silloin tällöin niin sanottuja "pullojen tapaamisia", joita olen kuullut usean muunkin harrastavan. Kyseessä on oivallinen keino päästä nauttimaan sellaisista viskeistä, joita ei välttämättä omasta kaapista löydy. Pullojen tapaamisesta hyötyvät molemmat ja usein näin saa mukavasti järjestetty tilaa viskikaappiin uusia viskituttavuuksia varten.

Nauttikaahan syksystä! Omasta mielestäni tämä on miltei se paras vuodenaika nauttia viskeistä!

Ystävällisin terveisin ja tapaamisiin,
Antti Tuurala
Presidentti
(9.9.2006)

Hukassa? Katso sivukarttaa Linkit English Svenska Eesti Keel