2013 >> 2012 >> 2011 >> 2010 >> 2009 >> 2008 >> 2007 >> 2006 >> 2005 >> 2004 >> 2003 >>

Kiireistä herkuttelua Tampereella | Punavuoren Kabinetissa | Presidentin syyspulinoita | Tampereella taas liian hyvät whiskyt!| Vuosikokouksen satoa - mukavia whiskyjä ja uusi presidentti | Kiitokset Suomen Mallaswhiskyseuralle ja sen jäsenille | Lehdistökatsaus


Tampereella taas liian hyvät whiskyt!
Twa Corbiesin kylmäsuodattamaton tasting 11.3. ei ollut aivan yhtä suosittu kuin edellinen maistelusessio, mutta tunnelma olikin sitten mukavasti tiiviimpi. 13 henkeä valtasi juuri sopivasti Campari Clubin näyttävimmän pöydän ja mielipiteiden vaihdossa ei äänijänteitä rasitettu.

Whiskyt olivat Signatoryn julkaisemia kylmäsuodattamattomia Vintage-painoksia, joissa hinta ja laatu kohtaavat alan harrastajaa hivelevällä tavalla. Ensimmäisenä lasista löytynyt Benrinnes vuodelta 1989 poikkesi linjasta, eli se oli ”kirkastettu”, mutta vuonna 2000 pullotettu mallas löysi ystävänsä. Makua pidettiin erottuvimpana, mutta jälkimakua liian hentona. Makea, toffeinen ja kukkainen whisky.

Illan ykkönen oli Ardmore vuodelta 1992. Bourbonissa kasvanut herkku pullotettiin vuonna 2004. Ensimmäinen ääneen lausuttu makukuvaus oli ”laahaava”. Viskositeetti sai kehuja, eli Ardmore kuorruttaa suun miellyttävästi. ”Tunkio, jossa on enemmän mätiä hedelmiä” tiivisti aromit ehkä parhaiten. Bowmoren (1988-2005) makua analysoitaessa päästiinkin jo kunnon vauhtiin, eli lasista löytyi mm. Hesarin urheilusivuja, Koskenlaskija-juustoa ja savusiikaa. Erottui joukosta puhtaalla savullaan.

1990 tislattu ja 2004 pullotettu Highland Park oli mainio esimerkki tislaamon linjasta. Perushyvää tavaraa, mutta enemmän maistelleille tuote alkaa olla jo liiankin perushyvä, eli palikat ovat kohdallaan, mutta särmät puuttuvat.

”Heavily peated” Benriach (1994-2004) oli illan työn sankari. Melkein kaikkien kakkossuosikki kirvoitti kielenkannat vauhtiin; kumia ja nahkaa, kovan ja karkean työmiehen punainen nortti, ruisleivän juuri, tunkio ilman hedelmiä.

Illan teemana oli siis viskien kuvaileminen ilman englanninkielisestä maailmasta ponnistavien alan gurujen termistön aivotonta toistamista. Tyhmää mielipidettä makuasioissa ei ole. Lopputuloksena oli mainio tasting, jossa nauru raikasi ja kaikilla oli mukavaa. Ilta jatkui vielä Havana Bar & Grillin mainioiden eineiden ääressä.

Klubimestari kiittää osallistujia ja Lappalaisen Samia mainiosta illasta!

Janne Suominen

Hukassa? Katso sivukarttaa Linkit English Svenska Eesti Keel