2013 >> 2012 >> 2011 >> 2010 >> 2009 >> 2008 >> 2007 >> 2006 >> 2005 >> 2004 >> 2003 >>

Kiireistä herkuttelua Tampereella | Punavuoren Kabinetissa | Presidentin syyspulinoita | Tampereella taas liian hyvät whiskyt!| Vuosikokouksen satoa - mukavia whiskyjä ja uusi presidentti | Kiitokset Suomen Mallaswhiskyseuralle ja sen jäsenille | Lehdistökatsaus


KIITOKSET SUOMEN MALLASWHISKYSEURALLE JA SEN JÄSENILLE

On aika tullut lausua kiitoksen sanat Suomen Mallawhiskyseuralle ja sen jäsenille.

Olen saanut olla tämän pitkän ajan tekemässä hyvin mielenkiintoista, haasteellista ja outoa harrastetyötä sellaisessa ympäristössä, missä mikään ei ole itsestään selvää.

Väkevien alkoholijuomien kanssa kulttuurin luominen on vaikeaa, varsinkin suomalaisessa puritaanisessa ja arvojakautuneessa yhteiskunnassa. Toiminnan alkuvaiheessa törmäilimme lapsen tavoin, varsin kummallisiin sopivaisuusesteisiin, epäluuloihin, hyväksikäyttöyrityksiin ja vääristyneisiin käsityksiin whiskyistä ja niiden maistelemisesta nautiskellen ilman vahvaa humaltumista.

Vältimme pahimmat karikot. Kiitokset siitä kaikille niille osaaville jäsenille, joilta saimme neuvoja. Ja erityisesti seuran pääsihteerille, Seppo Siika-aholle, joka nöyrästi, ahkerasti ja tarkasti luovi monet tilanteet, joissa olimme " ajaneet kurveja suoraksi" tietämättämme.

Tasting- kulttuurin luominen tähän maahan ei ole ollut helppoa, eikä työ ole vasta, kuin alullaan. Olen kuitenkin iloinen, että niin monissa ravintoloissa, muuallakin, kuin Helsingissä osataan jo järjestää ja halutaan järjestää asiakkaille elämyksellisiä maistelutapahtumia outojen ja harvinaisten whiskyjuomien kanssa.

Alkuperäinen ajatus toiminnan ulottamisesta myös pääkaupunkiseudun ulkopuolelle on myös onnistunut erinomaisesti. Vaikka kahdeksan vuotta tuntuu pitkältä aikajaksolta, on se kuitenkin häviävän pieni aika silloin, kun puhutaan kulttuurin luomisesta - pienessäkin piirissä ja pienessäkin asiassa - oudolla ja uudella saralla.

Klubitoimintaa on ollut hienoa seurata Pietarsaaressa, Tampereella, Helsingissä, ja nyt viimeksi Lahdessa. Nuoria ja keski-ikäisiä, miehiä ja naisia, erilaisista ammattiryhmistä toimimassa yhdessä ilman ennakkoluuloja, iloiten maistelun kokemuksistaan ja löydöistään. Yhteisenä tavoitteena kasvattaa ja tiivistää oman klubin henkeä ja saada vipinää aikaan.

Se on ollut mahdollista tämän innokkaan, kekseliään ja asiaan vihkiytyneen kasvavan ihmisjoukon avulla, jonka jäsenet matkustelevat paljon, keräävät tietoja, kokemuksia ja mielipiteitä whiskyyn ja whiskykulttuuriin liittyvissä asioissa. Eläköön whiskykulttuurin leviäminen Suomessa, kaikkiin kaupunkeihin.

Olen erityisen tyytyväinen ja ylpeä siitä, että vuosikokouksessa saatoin ilmoittaa oman työni seuran johdossa päättyvän, ja että voin jättää hyvässä kunnossa ja hyvissä voimissa olevan vireän seuran nuorempiin käsiin.

Toivotan onnea ja menestystä uudelle presidentille Antti Tuuralalle. Ole rohkea ja etsi uutta, ole maltillinen ja sitkeä, katsele ympärillesi avoimin silmin ja kuuntele herkällä korvalla jäsenkuntaa ja ympäristöä. jossa toimimme. Jäsenet tukevat sinua.

Samoin toivotan onnea uudelle hallinnolle. Siinä on meillä seura, jota teidän on hallittava viisailla päätöksillä. Vähemmän vanhakantaisuutta, kulttuurikin voi olla modernia ja ajassa liikkuvaa.

Eläköön Whisky, eläköön erityisesti Mallaswhisky

Slainté

Leevi Myllymäki rivijäsen numero 1.

Hukassa? Katso sivukarttaa Linkit English Svenska Eesti Keel