Kuitenkin jo bussimatkalla kohti Turun satamaa
fiilis alkoi nousemaan ja kun laiva hieman ennen aamuyhdeksää
irtautui laiturista, pääsimme toden teolla tutkimaan päivän
ohjelmaa. Runsas aamiainen ja tervetulotilaisuus avasi hienosti
pelin, vatsa täynnä oli hyvä jatkaa eteenpäin
kohti viskinautintoja.
Pääyhteistyökumppanina tällä risteilyllä
oli Diageo ja matkan teemana "Classic malts from all regions".
Aamiaisen jälkeen ohjelmassa oli luento sekä tastingtilaisuus,
jonka veti Anders Gjörling Diageolta. Luennolla saimme kuulla
viskin historiasta, Skotlannista ja viskin valmistuksesta. Tasting-osuutta
odotellessa varsin perusteellinen ja kattava puolentoista tunnin
esitelmä alkoi tuntua hieman pitkältä ja tätä
osuutta olisikin voinut tiivistää. Luennon jälkeen
saimme maisteluun ennakko-odotusten mukaisesti Diageon Classic Malt
-kuusikon sekä yhden yllätysviskin, joka oli Singleton
12yo.
Maisteluiden ja pienen tauon jälkeen ohjelma jatkui minimessuilla,
jonne olikin pystytetty varsin mielenkiintoinen kattaus. Mukana
osastoineen olivat Diageo, Pernod-Ricard, William Grant & Sons
sekä Brown & Forman.
Nämä parin tunnin messut muodostuivatkin risteilyn kohokohdaksi.
Messuilla oli paljon hienoja tuotteita niin ostettavissa, kuin maisteltavissakin,
sekä vilkasta ja antoisaa keskustelua näihin jaloihin
juomiin liittyen. Viimeistään messuilla kaikki saivat
varmasti matkalleen täyden vastineen. Messujen jälkeen
viskiristeilijöiden nälkää helpottamaan oli
loihdittu illalliselle whiskymenu.
|